lördag 17 april 2010

Chokladcupcakes

gitt
jajjemen
gitt
ca 12 Chokladcupcakes
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe eller vatten
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk (70%) choklad

ev. extra hackad choklad eller hackade nötter eller vad du känner för :] MEN, tänk på att inte ha i för mycket "tunga" grejer eftersom cupcakesen inte reser sig lika mycket då.

Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, du kan ju vänta med detta om du har en snabb ugn och glöm inte varmluft om du har mer än en plåt.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
  3. Smält smör, häll i smör, gräddfil och kaffe/vatten i äggsmeten och blanda.
  4. Blanda ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
  5. Smält chokladen (antingen i micro eller över vattenbad) och blanda ner i smeten.
  6. Häll i eventuell hackad choklad eller hackade nötter.
  7. Placera ut muffinsformar, helst i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  8. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min, lite kortare tid om du har varmluft. Tiden beror ju också på hur stora cupcakes du gör.
Chokladfrosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl kakao
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe eller vatten
  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet. Försök få bort alla klumpar.
  2. Bred på frostingen på cupcakesen och garnera med vad du vill :D
TIPS! Om du tänkte frysa in cupcakesen så gör det innan du garnerat dem och spara frostingen tills när de är tinade, det blir lättare så :)

Receptet kommer ifrån A piece of cake av Leila Lindholm :>

Som ni nog ser så använde jag mig inte av frostingreceptet denna gången, använde färdiggjord som mamma köpt in the US and A! Detta var allt för mig idag, puss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar