fredag 7 oktober 2011

Blueberry muffins to die for


Hittade detta receptet häromdagen när jag letade efter recept till mitt projektarbete och eftersom vi hade blåbär hemma testade jag detta och herregud så goda de var! Verkligen to die for, så här kommer receptet, från http://tartspecialisten.se/2011/august/to-die-for-blueberry-muffin.html.

Tänk på att det är i cups och inte i dl, en cup är 240 ml = 2,4 dl och receptet ger ca 12 blåbärsmuffins.
1,5 cup vetemjöl
3/4 cup socker
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1/3 cup vegetabilisk olja (t ex rapsolja, solrosolja eller matolja)
1 ägg
1/3 cup mjölk
1 cup färska eller frysta blåbär

Till smulblandningen:
1/2 cup socker
1/3 cup vetemjöl
1/4 cup rumsvarmt smör
1,5 tsk malen kanel

Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda vetemjöl, socker, salt och bakpulver i en skål.
  3. Häll olja, ägg och mjölk i en annan skål och vispa (det går bra med en ballongvisp, elvisp behövs inte om man inte vill) i cirka 1 minut.
  4. Blanda mjölblandningen med äggblandningen, och rör försiktigt i blåbär med en slev. Fyll muffinsformarna till ungefär ¾.
  5. Blanda de torra ingredienserna till smulblandningen, och rör till sist i smöret (skär det gärna i skivor/kuber innan du blandar allt). Blandningen skall vara väldigt "smulig".
  6. Strö över smulblandningen över muffinsen.
  7. Grädda i cirka 12-15 minuter i ugnen, eller tills smulblandningen ovanpå muffinsen har blivit lite gyllenbrun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar