onsdag 26 oktober 2011

Probably the stickiest buns in the world


Testade detta receptet för någon vecka sen, riktiga amerikanska cinnabons (megastora, varma kanelbullar med glasyr på) Här är receptet, blir ungefär 12 gigantiska bullar:

Bullar:
35 g torrjäst
240 ml varm mjölk (lite mer än fingervarmt, ca 45grader)
1 1/4 dl socker
80 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
2 ägg
9,5 dl mjöl

Fyllning:
150 g farinsocker (ca 2,5dl, tycker det är lättare att väga farinsocker än mäta upp det)
2 1/2 msk kanel
80 g rumsvarmt smör

Glasyr:
125 g rumsvarmt smör
3,5 dl florsocker
80 g philadelphiaost
2/3 tsk vaniljpulver
1 krm salt

Gör så här:
  1. Lös upp jästen i den varma mjölken.
  2. Blanda socker, smör, salt och ägg.
  3. Tillsätt mjöl och blanda väl.
  4. Knåda ihop till en del och låt jäsa 1h.
  5. Blanda farinsocker och kanel tillsammans i en skål och vänta tills degen jäst klart.
  6. Kavla ut degen till en rektangel på ca 53×40 cm (ca 0,6 cm tjock).
  7. Smeta ut smöret med en slickepott och strö över sockerblandningen (använd allt )
  8. Rulla ihop och skär 12 stycken skivor och lägg 6 st på varje plåt.
  9. Låt jäsa i 30 min under en bakduk.
Glasyren:
  1. Blanda ihop alla ingredienser väl. Den ska nästan vara lite rinnig. Är den inte det så kan man stoppa in den i micron en liten stund.
  2. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10min, de ska nästan vara ”undercooked”.
  3. Bred/häll på glasyren när bullarna svalnat lite.
Om du vill frysa bullarna så gör det så fort du har hällt på glasyren, så smakar de som nygräddade när du tar upp dem igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar