fredag 11 november 2011

Shortbread

Eftersom jag är in need of recept på engelska kakor letade mamma upp ett recept på shortbread, småkakor som är underbart goda nybakta eller doppad i te :) Räknade inte exakt hur många det blev, men skulle gissa på 40-50 småkakor. Om man vill vara lite kreativ kan man forma kakorna i andra, lite roligare former.

175 g rumstempererat smör
1 dl (50 g) florsocker
3 dl (175 g) vetemjöl
50 g majsmjöl
1 krm salt

Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Arbeta in en sak i taget i smöret med händerna eller hjälp av en gaffel. Avsluta med att vispa ihop allt snabbt till en jämn smet.
  3. Rulla smeten till en 20 cm lång rulle, täck i plastfolie och låt den ligga i kylen över en natt.
  4. Dela rullen på längden och skär 0,5 cm tjocka skivor så att bitarna blir som små halvmånar.
  5. Grädda mitt i ugnen i 15-20 min, de ska bli gyllenbruna i kanten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar